Kan en druid i Ape vild form bruge våben?

6

Så i går aftes lagde jeg op en ny karakter og havde det i tankerne. Mens jeg læste Wild Shape-emnet fra PHB, kunne jeg ikke finde noget, der udelukker muligheden for at blive til en Ape / Giant Ape, der kan bruge Spear / Club .

Er det muligt?

    
sæt Rafael Costa 23.03.2017 / 18:05

1 svaret

6

Ja, en vildformet druid kan bruge et spyd.

Lad os se på de relevante regler for vild form:

Your game statistics are replaced by the statistics of the beast, but you retain your alignment, personality, and Intelligence, Wisdom, and Charisma scores. You also retain all of your skill and saving throw proficiencies, in addition to gaining those of the creature.

Og denne del:

You can’t cast spells, and your ability to speak or take any action that requires hands is limited to the capabilities of your beast form.

Da du beholder dine mentale statistikker, og aber har modstandsdygtige tommelfingre, er der ingen grund til at begrænse en vildformet druid ape fra at bruge nogen form for våben.

Det eneste spørgsmål er, er våbenfærdighed gældende? Min afgørelse er ja, dine færdigheder i nogen våben skal gælde, da færdighed er et mål for færdigheder og viden ved hjælp af et værktøj / objekt. Min tankegang bag våbenfærdigheder udelades fra den vilde formregel er simpelthen, at de fleste dyr ikke har tommelfingre, som lader dem bruge våben med nogen form for succes.

Så igen, selvom din DM bestemmer, at din færdighed ikke gælder, betyder det ikke, at du ikke kan bruge det. det betyder bare, at du ikke kan bruge det også.

    
svar givet 23.03.2017 / 18:30